Mira Recherche & Adviesbureau voor meer inzicht in zaken

Mira Recherche & Adviesbureau onderscheidt zich van vele andere recherche- c.q. onderzoeksbureaus met een brede aantoonbare expertise en een gedegen juridische kennis. Deze jarenlange (politie)recherche-ervaring bezorgt u de sleutel tot een succesvolle resultaat. Bij complexe dossiers of grote onderzoeken zorgt onze samenwerking met ervaren collega-rechercheurs en advocatuur ervoor dat kwaliteit gewaarborgd blijft.

-Hierdoor werken wij efficiënt, zijn voordelig EN garanderen kwaliteit-

detective bedrijfsrecherche

Team Mira Recherche

Erik Arts:

Mira Recherche & Adviesbureau is in 2013 opgericht door Erik Arts. Erik heeft daarvoor veel recherche-ervaring opgedaan in zijn meer dan 30 jarige loopbaan bij de politie. Als senior tactisch rechercheur bij Politie Brabant Zuid Oost kreeg hij te maken met alle facetten van het opsporingsonderzoek en heeft hij diverse functies vervuld bij verschillende rechercheafdelingen. Ook fungeerde hij als onderzoeksleider in grotere onderzoeken die doorgaans resulteerden in succesvolle resultaten. De 'speurzin' bleek hem in zijn bloed te zitten en door vele specialistische (interne) opleidingen werd zijn professionaliteit aangescherpt.

bedrijfsrecherche-mira Erik Arts (eigenaar, senior consultant bedrijfsrecherche)

Om een reis op de blauwe aarde te verwezenlijken heeft Erik ontslag genomen bij de politie. Tijdens deze ondernemende reis is het idee ontstaan om bij terugkomst zijn expertise te gebruiken bij het oprichten van Mira Recherche & Adviesbureau.

Theo Evers:

Als beroepsmilitair is Theo onder de wapenen gegaan bij de Koninklijke Marechaussee waarna hij de overstap maakte naar de gemeentepolitie Amsterdam. Bureau Warmoesstraat, met alle perikelen daaromheen, is Theo niet onbekend en hij heeft daar zijn (recherche)ervaring opgedaan. Omdat zijn vrouw een makelaardij onroerende zaken was begonnen en zijn versterking goed kon gebruiken, heeft Theo ontslag genomen bij de politie. Daarnaast heeft Theo zijn diploma Particulier Onderzoeker (SVBP) gehaald en houdt zijn kennis in civiel recht up-to-date. Hiermee deelt hij zijn enthousiasme en kennis bij Mira Recherche & Adviesbureau.

prive-detective-mira Theo Evers (senior consultant bedrijfsrecherche)

Wieger Feddema:

Wieger was werkzaam in diverse politiekorpsen, waarvan het  grootste deel van zijn carrière bij de recherche. Bij observatieteams kwam zijn nuchtere- en creatieve kant goed van pas en nadien heeft Wieger midden- en zware criminaliteit onderzoeken uitgevoerd en als teamleider aangestuurd. Hierbij werden verschillende onderzoeksmethoden en middelen ingezet. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd blijft Wieger graag bezig en heeft zijn diploma voor particulier onderzoeker gehaald. Een medemens helpen op een integere wijze staat bij hem hoog in het vaandel en met zijn kundigheid en expertise ondersteunt hij hierin Mira Recherche & Adviesbureau.

Bedrijfsrecherche Wieger Feddema (senior consultant bedrijfsrecherche)


Samenwerking ervaren rechercheurs:

Ondanks een schat aan ervaring zijn wij voor complexe onderzoeken, waarbij meerdere rechercheurs nodig zijn, een unieke samenwerking aangegaan met betrouwbare en ervaren collega’s. De meeste partner-rechercheurs zijn afkomstig van politie of marechaussee of hebben hun sporen in deze branche verdient. Door dit landelijk netwerk van (forensiche)specialisten kunnen wij u snel en discreet bijstaan, maar ook zeker bij meer complexe onderzoeken. Tevens weten wij uit ervaring gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken en tactieken.

Hierbij valt o.a. te denken aan:

  • Statische ( eventueel met gebruikmaking van een professionele observatiebus) en dynamische observaties.
  • Plaatsen van een onopvallende camerawagen voor perfecte beeldkwaliteit.
  • Interviewen (verhoren) van betrokkenen en getuigen.
  • Verzamelen en analyseren van (digitale)sporen door een externe gespecialiseerde forensich onderzoeksbureau.
  • Professioneel plaatsen van (verborgen)camera's.
  • Bedienen van een professionele thermografische camera (infrarood) of restlichtkijker.
  • Plaatsen GPS-zenders etc.

Inmiddels heeft de media Mira Recherche & Adviesbureau weten te vinden voor research, observaties of deskundig advies. Denk hierbij o.a. aan programma's zoals 'Gestalkt', 'Ontvoerd' en 'Op de Vlucht', alsmede een bijdrage aan de verfilming van het boek 'De Belofte van Pisa'.

recherche.   detective  observatie

Algemene Voorwaarden

Klachtenregeling

Privacybeleid