Onrechtmatig ziekteverzuim:

Het is altijd lastig als een medewerker zich ziek meldt. Dat geldt zowel voor u als voor de werknemer. Maar wat als de werknemer toch niet zo ziek is als hij beweert? Wellicht is hij op dat moment bezig met andere activiteiten. Werkt hij in zijn eigen tijd voor eigen rekening, klust hij aan zijn huis of heeft hij gewoon geen zin om te gaan werken.

Vaak zijn er signalen die daar op wijzen. Een collega ziet hem werken gedurende zijn ziekteverlof of hij is altijd op vaste dagen afwezig. Als u het vermoeden heeft dat er gefraudeerd wordt schroom dan niet om contact op te nemen. Ook als u er toch voor verzekerd bent. Soms is ook de verzekeraar bereid mee te dragen in de kosten voor een onderzoek.

Mira Recherche & Adviesbureau beschikt over een internationaal netwerk zodat wij nagenoeg in elke land onderzoek kunnen laten verrichten. Dat alles tegen het lokale tarief!

De rechercheurs van Mira recherche & adviesbureau brengen snel uitsluitsel.

In tegenstelling tot vele Arbodiensten handelen wij praktisch en wordt onder andere gekeken naar de feitelijke omstandigheden. Wij gaan door middel van bijvoorbeeld observaties bekijken of de werknemer echt ziek is en niet ‘stiekum’ andere werkzaamheden aan het doen is. Het kan ook zo zijn dat de werknemer wel ziek is en er helemaal geen vorm van ziekteverzuim fraude wordt gezien. Door een onderzoek komt er in ieder geval meer duidelijkheid.

Na het vaststellen van onrechtmatig ziekteverzuim wordt door ons een rechtsgeldige rapportage geleverd en uiteraard deskundig strategisch- en juridisch advies gegeven.

De vervolgstappen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Een confronterend gesprek met de medewerker
  • Ontslag (op staande voet of ontslag met een vaststellingsovereenkomst)
  • Begeleidend ontslag via de rechter

Bij de meeste van onze klanten doen wij het confronterend gesprek met de medewerker wat veelal een ontslag op basis van een vaststellingsovereenkomst oplevert. Maak een vrijblijvende afspraak met ons om uw situatie te bespreken. Wij kunnen u helpen bij ziekteverzuim onderzoek en de fraude op te lossen.

Ons werkterrein als detectivebureau en recherchebureau privedetective prive detective bedrijfsrecherche breidt zich zelfs uit onder andere in omgeving Aalst, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arendonk, Antwerpen, Arnhem, Bavel, Best, Belgie, Bladel, Bloemendaal, Boxtel, Boxmeer, Brabant, Breda, Budel, Cranendonk, Deurne, Den Haag, Den Bosch, Deventer, Dordrecht, Eersel, Ede, Eindhoven, Geleen, Gelderland, Geldrop, Heeze, Helmond, Haarlem, Hapert, Haarlemmermeer, Heerlen, Hilvarenbeek, Holland, Leiden, Limburg, Maastricht, Oss, Venlo, Nijmegen, Nuenen, Rotterdam, Roosendaal, Son en Breugel,'s-Hertogenbosch, Oosterhout, Reusel, Roermond, Sittard, Tilburg, Tiel, Turnhout,Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Vlissingen, Vught, Waalre, Weert, Uden, Utrecht, Zaanstad, Zeeland, Zoetermeer, Zwolle. Bij ons moet u zijn voor het inhuren van een prive detective.